Hehehej.

Dags för sista blogginlägget då. Den här veckan har det varit slutspurt på spelprojektet. Jag hade mer eller mindre fått slut på saker jag kan göra grafiskt den här sprinten, så jag fortsatte lite på samma spår jag höll på med förra sprinten. Animera rymdskeppen så att man tydligt ser att de har bosatt sig och inte går att skjuta sönder längre. Och att rita lite växter och träd, samt att rita ”utsmyckningar” till villaområdena. Så det var precis det jag gjorde.

Jag var väldigt osäker på vad mer jag kunde animera, det satt jag och grubblade på ett bra tag innan jag bestämde mig för att åtminstone animera att tältet på ”minibusskeppet” öppnas. Något lite extra som man eventuellt kanske kan spela baklänges och sen loopa efter en stund. Så att det känns ”levande”. Så jag gjorde en animation på fyra frames, som för mig tar rätt så lång tid. Jag försökte göra så att tältdörren hade lite gravitation och fysik på sig. Jag tror dock inte att programmerarna hade tid med att lägga in den här animationen. Jag är heller inte helt nöjd med hur den blev.

Minibuss_tältöppning

Jag har även ritat några ”utsmyckningar”, sådana som är typiska för villaområden. Lyktstolpar, vägskyltar, brevlådor, grillar, parkerade bilar, och hammockar.

Jag märkte att jag väldigt snabbt fick slut på idéer om vad som finns i ett villaområde. Antingen så är jag bara väldigt inte påhittig eller så kanske det är för att jag inte bott i ett villaområde på många år. Jag vet inte.

Jag frågade iallafall min kompis som bor i villa vad som finns på hans och hans grannars tomter och uppfarter. Han sa grillar och hammockar.

Randomgrejer

När jag hade ritat upp alla ”utsmyckningar” så kom jag på att jag inte hade ritat dem proportionerligt med spelet. Så jag öppnade upp style guiden och klistrade in alla saker. Och förminskade dem så att de skulle passa in. Då insåg jag att de blev extremt jäkla fula och man knappt såg vad det var för något. Så jag är osäker på om vi ens ska ha dem i spelet.

Som ni även ser på bilden jag lagt upp gjorde jag dem inte så detaljrika för att jag visste att de skulle vara mycket mindre i spelet. Bilen av någon anledning gjorde jag dock i rätt storlek från början. Men för att läsarna här lättare ska se vad det är jag har gjort så har jag dem i storleken jag ritat dem i.

Jag hade tänkt att eventuellt reflektera lite om projektet i ett annat blogginlägg. Det får vi se.

Hur som helst, hejdå hejdå.

/ Rasmus Mattsson.